POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Veganski trouglovi od badema i lešnika

Veganski trouglovi od badema i lešnika

Sastojci za 36 komada:

  • 300 g brašna
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 375 g  Demerara braon šećera
  • Burbon vanilla u prahu
  • 1 kašika zamene za jaje u prahu Ili brašno od soje (za one koji nisu vegani, 1 jaje)
  • 350 gr hladnog margarina
  • 200 gr seckanih badema
  • 200 g seckanih lešnika
  • 5 kašika džema od kajsije
  • 200 g veganske čokolade ili tamne čokolade

 

Za podlogu pomešati na radnoj površini  brašno, prašak za pecivo, 150 g šećera, pola kašičice vanilin šećera i zamenu za jaje. Dodati 150 g margarina isečenog na male komadiće i rukama umesiti testo. Testo umotati u foliju i ostaviti u frizideru oko 30 minuta.

Za nadev staviti u šerpu ostatak margarina (200 g) da se otopi, dodati preostali šećer (225 g), 1 kašičicu vanillin šećera i 4 kašike vode i ostaviti 1 minut da se karamelizuje. Umešati bademe i lešnike. Ostaviti masu da se ohladi.

Zagrejati pećnicu na 180 stepeni. Staviti papir za pečenje na pleh, testo ravnomerno rasporediti, pomešati džem od kajsija sa 2 kašike vode  i staviti na testo. Na testo staviti i masu od badema i lešnika i peći na srednjoj rešetki  25-30 minuta. Kolač izvaditi iz pećnice, ostaviti da se ohladi i iseći na 36 trouglova. Čokoladu otopiti na pari i ukrasiti trouglove.

Po porciji: 240 kcal/1010 kJ,  20 g ugljenih hidrata, 3 g belančevina, 17 g masti

 


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.