Voćni kolač sa tofu sirom (posno)
Ovaj recept podjednako je pogodan za one koji poste ili koji svoju ishranu baziraju na vegeterijanskim jelima.
Sastojci:
400 g tofu sira
75 g Azucar Demero smeđeg šećera
pola kašičice ekstrakta vanile
125 g posnog margarina
rendana limunova korica,
40 g kukuruznog skroba (gustina)
100 g smrznutog bobičastog voća
Priprema:
Margarin omekšajte na sobnoj temperaturi. U dublju posudu stavite komade tofu sira, dodajte smeđi šećer, rendanu limunovu koricu, kukuruzni skrob, margarin, ekstrakt vanile i mutite mikserom. Kada smesa postane ujednačeno kremasta sipajte u kalup obložen papirom i poravnajte.
Smrznuto bobičasto voće otopite, dobro ocedite, rasporedite po površini kolača i ispecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 50 minuta. Kolač ohladite, isecite na kriške i poslužite.