Voćni sladoled kolač sa jagodama
Sladoled od manga i jagode zajedno će zadovoljiti i sladokusce sa najistančajnijim ukusom.
Sastojci:
½ šolja putera
1/3 šolje Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
¾ kašičice soli
1/4 kašičice ekstrakta badema
1 žumance
1-1/4 šolje brašna
Fil:
2 šolje seckanih jagoda
neutralna pavlaka
sladoled od manga
karamel preliv (možete ga pruipremiti i sami, sastojci i recept nalaze se u nastavku)
Karamel preliv:
1 šolja Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
1/2 šolje kisele pavlake
4 kašike putera
3 kašike ekstrakta vanile
prstohvat soli
Priprema:
Umutite zajedno puter i smeđi šećer. Dodajte so, vanilu i žumance i mutite dok se lepo ne sjedine. Dodajte brašno i nastavite da mešate. Pecite oko 10 minuta na 180 stepeni. Koru ostavite sa strane da se ohladi. Otopite sladoled od manga na sobnoj temperaturi oko 10 minuta i prelijte preko kore. Ostavite da se dobro ohladi, na pola sata u frižideru.
Potom stavite jagode i preliv od karamela. Preliv pripremite tako što ćete otopiti braon šećer, pavlaku i so na srednjoj temperaturi. Kuvajte oko 5 minuta. Dodajte vanilu, pomešajte i ostavite da se ohladi nekoliko minuta.