Zdrave i ukusne ovsene pločice
Za sve koji vole slatkiše, ali u umerenim količinama, evo sjajnog recepta za ukusne ovsene pločice koje će vam, osim uživanja, pružiti i energiju za svakodnevne aktivnosti.
Potrebno je:
- 150 g DankaD ORGANSKIH ovsenih pahuljica,
- 100 g usitnjenih oraha
- 50 gr usitnjenih badema
- 150 g sitno narezanih jabuka,
- 220 g urmi,
- 1 kašičica cimeta,
- prstohvat soli.
Način pripreme:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Na pleh stavite papir za pečenje pa na njega prospite orahe, bademe i ovsene pahuljice, a zatim stavite u pećnicu na 10-15 minuta, dok ne postanu hrskavi.
Urme stavite u vrelu vodu na 15 minuta pa im ogulite kožicu i nasecite ih na kockice.
Pečene ovsene pahuljice, orahe i bademe ubacite u blender, dodajte im urme, cimet i so. Usitnite u blenderu dok smesa ne postane jednolična, bez većih komada. Dodajte na kockice narezane jabuke i mutite dok se smesa potpuno ne ujednači.
Smesu sipajte na papir za pečenje i raširite po plehu i poravnajte po površini. Pecite pločice u rerni 20 minuta, ostavite da se hladi 10-15 minuta, pa potom isecite na pločice željene veličine. Prijatno!