Kremaste tople čokolade
Evo kako da napravite dve vrste tople čokolade za hladne, praznične dane i da u njoj uživate sa prijateljima i porodicom. Šolja ovakve čokolade je vrlo smirujuća i podstiče dobro raspoloženje. Ove tople čokolade su veoma kremaste, pa mogu da zamene i desert.
Topla bela čokolada
Potrebno je:
- 4 šolje mleka
- 30 gr. šećera
- malo ekstrakta vanile
- 90gr Schogetten bele čokolade
- 3 kašičice gustina
- Šlag
- Malo cimeta
Priprema:
Stavite mleko da se greje. Dodajte šećer, gustin, ekstrakt vanile i promešajte. Uz stalno mešanje dodajte izlomljenu belu čokoladu. Kuvajte na vatri sve dok mleko ne provri i bela čokolada se ne istopi do kraja uz stalno mešanje. Sipajte u šolje i poslužite odmah. Servirati sa šlagom. Ukrasiti cimetom.
Napunite trećinu šerpe vodom, da prokuva, a na nju stavite posebnu malu posudu i Schogetten čokoladu, šećer u prahu i 2 kašike mleka i mešajte dok se čokolada ne istopi. Polako dodajte preostalo mleko i mešajte da se lepo sjedini. Nastavite kuvanje na tihoj vatri dok smesa postane gusta i počne da se lepi na kašiku.
Topla tamna čokolada
Sastojci:
- 200ml mleka
- 200ml slatke pavlake
- 100gr Schogetten tamne čokolade
- Mleveni keks
- Šećer, vanila po ukusu
- Šlag
Priprema:
Za dve šolje tople čokolade pomešajte 200ml mleka sa 200ml slatke pavlake i zagrevajte na umerenoj vatri. Dodajte 100gr čokolade, i mešajte do ključanja. Ako je previše jako za vas, možete dodati mleka, a ako ste pravi sladokusac, dodajte malo šećera i vanile. Sipajte keks kada se malo prohladi. Ulijte u ukrasne flašice i dodajte šlag. Prijatno!