Losos glaziran smeđim sećerom
Losos neprikosnoveno ima savršen ukus, ali tek aromatizovan smeđim šećerom postaje prava rapsodija za nepca.
Recept za 4 osobe
Vreme pripreme: 30 min
Sastojci
500 g lososa
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
3 kašike Azucar Demera smeđeg šećera
1 kašika soja sosa
4 kašičice senfa
1 kasičica Basso aceto balsamico
Priprema
Losos isecite na 4 do 5 jednakih komada. Stavite losos u pleh obložen folijom. Ribu namažite ekstra devičanskm uljem, pobiberite i posolite. Pecite oko 10 minuta na 200 stepeni.
Dok se losos peče, u dubljoj posudi pomešajte smeđi šećer, soja sos, senf i balzamiko. Zagrejte na srednjoj temperaturi ovu mešavinu, dok se šećer ne istopi. Posle 10 minuta izvadite ribu is pećnice i premažite je pripremljemon glazurom. Vratite losos natrag u pećnicu i na najvišoj rešetki pecite dva minuta sa samo gornjim upaljenim grejačem.