Piletina sa susamom i prelivom od čokolade
Sastojci:
• 400 g Mutti pasiranog paradajza
• 25 g Schogetten crne čokolade,
• 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
• 1/4 kašičice čilija
• 8 fileta piletine iseckanih po želji,
• 2 glavice crnog luka,
• 4 čena belog luka,
• 4 kašičice susama,
• kašika korijandera,
• kašičica aleve paprike,
• 1,5 kašičica kima,
• 1/2 kašičice cimeta,
• 1/2 kašičice suvih začina,
• 2 kašike prezli,
• 2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Na zagrejanom ulju izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk, cimet i korijander. U to dodajte piletinu, sipajte dve čaše vode, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi 30 minuta. Ukoliko bude potrebno, povremeno dospite po malo vode sve dok piletina ne omekša, a onda je izvadite. Smesu u kojoj se dinstala piletina sipajte u drugu posudu, dodajte Mutti pasirani paradajz, susam, alevu papriku, čili, kim, suve začine i prezle, pa mutite mikserom dok ne dobijete kompaktnu glazuru. U tiganju pomešajte piletinu sa prelivom koji ste umutili,pa na niskoj temperaturi krčkajte još pet minuta uz povremeno mešanje. Potom dodajte čokoladu i mešajte još tri minuta da se istopi i sjedini sa ostalim sastojcima. Prijatno!