Svinjska rebra sa kakaom i smeđim šećerom
Potrebno je:
- 1/3 šoljice nezaslađenog kakaa u prahu
- 1/2 šoljice Azucar Demero smeđeg šećera
- 3 kašike Ancho čilija u prahu
- 2 kašike soli
- 3 kašike belog luka u granulama
- 1 kašika sušenog origana
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice sušenog đumbira
- 2 kašičice cimeta
- 1,5 kg mladih svinjskih rebara sa leđa
Priprema:
Pomešajte kakao, šećer i začine zajedno u činiju. Utrljajte smešu dobro u svinjska rebra i zamotajte u prozirnu foliju; ostaviti u frižideru preko noći. Oko 2 sata pre nego što nameravate poslužiti rebra, izvadite ih iz frižidera i ostavite na sobnoj temperaturi. Zagrejte rernu na 375 °. Stavite rebra u plitku posudu za pečenje; pecite ih dok ne omekšaju, oko 40 minuta. Zatim zagrejati rernu na 250 stepeni i staviti rebra na žičanu podlogu. za pečenje. Prvo peći zakrivljenom stranom nagore, a potom samo jednom okrenuti i peći drugu stranu, dok ne porumeni. Iseckajte rebra i poslužite. Prijatno!