POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Brza čokoladna torta

Brza čokoladna torta

Torta kao sinonim fantazije!

Sastojci:

130 g Azucar Demero smeđeg šećera

2 jaja

70 g Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

170 g brašna

40 g kakaa

prašak za pecivo

pola kašičice sode bikarbone

130 ml ključale vode

Za glazuru:

30 g putera

50 ml mleka

80 g Schogetten tamne čokolade

Priprema:

Izmiksajte jaja i smeđi šećer, pa dodajte i ekstra devičansko maslinovo ulje, brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. mutite sve dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte i 130 ml ključale vode, izmešajte i sipajte smesu u kalup za pečenje.

Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 50 minuta. Kada je pečeno, izvadite tortu iz kalupa i odsecite vrh. Od delova kore koji ste isekli napravićete dekoraciju.

Za pripremu glazure u manju posudu stavite puter i mleko i istopite na srednjoj vatri, a zatim dodajte i komadiće čokolade. Kada se sve istopi, glazura je spremna. Glazurom prelijte koru, a gornji deo kore koji ste prehodno isekli, sameljite u secku i njime ukrasite tortu.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.