Brza čokoladna torta
Torta kao sinonim fantazije!
Sastojci:
130 g Azucar Demero smeđeg šećera
2 jaja
70 g Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
170 g brašna
40 g kakaa
prašak za pecivo
pola kašičice sode bikarbone
130 ml ključale vode
Za glazuru:
30 g putera
50 ml mleka
80 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Izmiksajte jaja i smeđi šećer, pa dodajte i ekstra devičansko maslinovo ulje, brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. mutite sve dok ne dobijete glatku smesu. Na kraju dodajte i 130 ml ključale vode, izmešajte i sipajte smesu u kalup za pečenje.
Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 50 minuta. Kada je pečeno, izvadite tortu iz kalupa i odsecite vrh. Od delova kore koji ste isekli napravićete dekoraciju.
Za pripremu glazure u manju posudu stavite puter i mleko i istopite na srednjoj vatri, a zatim dodajte i komadiće čokolade. Kada se sve istopi, glazura je spremna. Glazurom prelijte koru, a gornji deo kore koji ste prehodno isekli, sameljite u secku i njime ukrasite tortu.