Brza letnja torta sa malinama
Šaljemo vam recept za najbržu tortu, od samo par sastojaka, bez prilaska rerni.
Sastojci:
Za smesu:
500 ml biljne slatke pavlake
400 g kisele pavlake
100 g Azucar Demero smeđeg šećera
500 g mlevenog keksa
400 g malina
Za dekoraciju:
200 ml slatke pavlake
maline
Priprema:
Slatku pavlaku umutite mikserom u čvrst šlag, ali vodite računa i da ne bude prečvrsto. U posebnoj posudi kratko izmiksajte kiselu pavlaku sa smeđim šećerom, da se sjedini u kremastu smesu.
U mešavinu kisele pavlake i smeđeg šećera dodajte umućenu slatku pavlaku, najpre polovinu, pa lagano kašikom izmešajte, a potom dodajte i ostatak i sve lepo sjedinite ručno. Na kraju toj smesi dodajte mleveni keks i sve sjedinite.
Pripremite tacnu sa obručem, koju možete vrlo blago da nauljite da bi se torta mogla lakše seći. Unutar obruča rasporedite polovinu smese i poravnajte. Poslažite oprane maline, a preko njih rasporedite ostatak smese i sve lepo poravnajte.
Tortu stavite u frižider da se dobro ohladi i stegne, najmanje par sati a najbolje preko noći. Potom skinite obruč, i tortu dekorišite umućenom slatkom pavlakom. Ukrasite malinama.