POSTANI Schogetten IKONA

cokolade.rs

Čokoladna torta s kafom

Čokoladna torta s kafom

Čokolada i kafa uvek idu jedna s drugom, uverite se i ovog puta.

Sastojci:

Kolač:

200 g Schogetten tamne čokolade (možete kupiti OVDE)

120 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete kupiti OVDE)

120 g maslaca

1 kašika crne kafe

50 g brašna

50 g badema ili lešnika

4 jaja

2 žumanca

2 kašičice cimeta

Za preliv:

300 ml crne kafe

120 g Azucar Demero smeđeg šećera (možete kupiti OVDE)

malo cimeta

Dekoracija:

100 g Schogetten tamne čokolade (možete kupiti OVDE)

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

Priprema:

Skuvajte 300 ml jake crne kafe. Rernu zagrejte na 190°C.

U posudu stavite crnu čokoladu, pa dodajte maslac i jednu kašiku kafe i sve otopite na pari, stalno mešajući dok ne postane glatka smesa. Sklonite s vatre i malo ohladite.

Jaja i žumananca penasto izmiksajte uz postupno dodavanje smeđeg šećera. Pomešajte brašno, bademe i cimet pa pažljivo umiešajte u smesu s jajima.

Na kraju dodajte otopljenu čokoladu i sve ravnomerno izmešajte. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, ulijte smesu i pecite oko pola sata.

Izvadite tortu, ostavite da se malo ohladi u kalupu pa pažljivo premestite na rešetku.

Za pripremu preliva kafu, smeđi šećer i cimet otopite na laganoj vatri i kuvajte oko deset minuta, dok se malo ne zgusne. Drvenim štapićem izbodite celu površinu torte u razmacima od 1 cm, pa polako prelijte toplim prelivom da torta upije svu kafu.

Ostavite tortu do tri sata ili preko noći. Tortu ukrasite otopljenom toplom čokoladom sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.


logo

O nama

Misija sajta Čokolade.rs je da Vam predstavimo čokoladu i čokoladne ukuse na sasvim nov, interesantan i kreativan način. Želja nam je da Vam pokažemo na koji način čokoladu možete koristiti u službi lepote i zdravlja, dati Vam ideje za slasne i dekorativne deserte, i sve to, bez griže savesti.