Čokoladna torta sa višnjama
Ova rakošna kombinacija ukusa i boja idealan je povod za dobro druženje.
Sastojci:
Za kore:
15 kašika Azucar Demero smeđeg šećera
15 kašika Carapelli ekstra devičanskog ulja
3 jaja
15 kašika mleka
15 kašika brašna
4 kašike kakaa
1 kesica praška za pecivo
Fil:
500 g očišćenih višanja
100 g Schogetten tamne čokolade
150 g Azucar Demero smeđeg šećera
5 dl vode
2 pudinga od čokolade
Za preliv:
2.5 dl slatke pavlake
100 g Schogetten tamne čokolade
Priprema:
Prvo pripremite fil tako što ćete u posudu staviti 4 dl vode i 150 g smeđeg šećera da se kuva. Umutite 1 dl vode i dva pudinga od čokolade, dodajte u vodu i smeđi šećer i kuvajte da se zgusne.
Priprema kora – umutite tri žumanca sa 15 kašika smeđeg šećera, 15 kašika ekstra devičanskog ulja, 15 kašika mleka, 15 kašika brašna, 4 kašike kakaa, 1 praškom za pecivo i posebno umućena tri belanca.
Pleh premažite ekstra devičanskim maslinovim uljem i pospite brašnom. U pleh stavite polovinu smese za koru i pecite 10-ak minuta samo da se malo zapeče.
Po zapečenoj kori rasporedite 500 g očišćenih višanja, preko višanja izrendajte 100 g tamne čokolade, preko čokolade rasporedite mlak fil od pudinga.
Preko pudinga stavite drugu polovinu testa i sve skupa pecite na 170 stepeni. Kad se kolač ispeče i ohladi stavite preliv.
Preliv pripremite tako što na tihoj vatri kuvate da se sjedini 2,5 dl slatke pavlake i 100 g tamne čokolade. Vodite računa da smesa ne provri. Kad se dobro ohladi prelijte kolač.