Krem torta sa smeđim šećerom
Krem ili torta – saznajte pripremajući i dobro se zabavite. I da, ne morate uključivati rernu!
Sastojci:
250 g Schogetten crne čokolade
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
6 dl slatke pavlake
kašičica mlevenog cimeta
Priprema:
Čokoladun pospite smeđim šećerom, dodajte 2 dl slatke pavlake, pa na najtišoj vatri ostavite da se čokolada polako ottopi na pari. Sklonite s vatre, promešajte i ostavite da se hladi tako da smesa ostane mlaka. Kalup za tortu obložite plastičnom folijom.
Ostatak slatke pavlake i cimet umutite dok ne dobijete lagan i mekan krem. Dodajte ohlađenu čokoladu, pa strpljivo mešajte dok se smese ne povežu.
Krem sipajte u pripremljen kalup, poravnajte površinu i ostavite u frižideru preko noći. Pre posluživanja pažljivo uklonite rub kalupa, pa odozgo stavite tanjir i brzo prevrnite. Pažljivo skinite foliju i po potrebi izravnajte površinu. Ukrasite čokoladom ili pospite kakao-prahom.