Mini čokoladna torta sa malinama
Torta samo za nju ili njega...
Sastojci:
Za koru:
4 jaja
150 g Azucar Demero smeđeg šećera
70 g brašna
40 g kakaa
1 prašak za pecivo
½ kašičice ekstrakta ruma
Za krem:
200 g maskarponea
150 ml pavlaka
3 kašike kisele pavlake
2 kašike Azucar Demero smeđeg šećera u prahu
2 pruta vanile
Za fil sa malinama:
200 g malina
3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera
1 kašika vode
Za glazuru:
150 g Schogetten tamne čokolade
150 ml pavlake
Priprema:
Za pripremu kore umutite jaja sa smeđim šećerom. Dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo, ekstrakt ruma i dobro umutite. Sipajte smesu u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite koru na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite i ostavite da se ohladi. U duboku posudu stavite maline, smeđi šećer i vodu. Kuvajte dok se ne zgusne, oko 15 minuta i ostavite da se ohladi. Nakon toga umutite pavlaku sa smeđim šećerom u prahu. U nju dodajte maskarpone, kiselu pavlaku i vanilu. Mutite kratko
Od kore isecite krugove prečnika 7-8 cm. Stavite krug u tanjir i namažite ga džemom od malina. Stavite drugi krug od kore i namažite kremom. Pokrijte trećim krugom kore. Namažite celu tortu kremom. Ostavite da se ohladi. Pavlaku ugrejte na vatri, skinite je i dodajte čokoladu. Mešajte dok smesa ne postane glatka i sjajna.
Izvadite tortu iz frižidera i stavite na rešetku stavljenu iznad posude. Prelijte dobijenom glazurom. Vratite je u frižider da se potpuno stegne. Ukrasite po želji.