Prolećna torta
Neka ova torta prizove lepo vreme i neka bude vaš izbor za predstojeći slatki vikend!
Sastojci:
30 kašika Azucar Demera smeđeg šećera
200 g lešnika
15 jaja
1 dl mleka
2 kašike brašna
1 kg jagoda
200 ml slatke pavlake
250 g maslaca
Priprema:
Umutite 15 belanaca sa 15 kašika smeđeg šećera i dodajte 15 kašika pečenih, mlevenih lešnika. Od mase ispecite tri kore a ostatak lešnika ostavite za ukrašavanje.
Umutite 15 žumanaca sa 15 kašika smeđeg šećera, 1 dl mleka i 2 kašike brašna i skuvajte na pari. U ohlađen fil umutite maslac.
Ređajte koru, pola fila, jagode, drugu koru, drugu polovinu fila, jagode, pa nakon toga treću koru. Sa svih strana premažite umućenom slatkom pavlakom i ukrasite po želji.