Torta sa čokoladnim likerom
Nijedna dama nije odolela ukusu čokoladnog likera, a torta sa ovim sastojkom zavodljivog ukusa podjednako će se dopasti i lepšem i jačem polu.
Sastojci:
Za biskvit:
5 jaja
75 g Azucar Demera smeđeg šećera
3 vrećice vanilin šećera
50 g gustina
75 g brašna
1 kesica praška za pecivo
2 kašike kakaa
0,5 dl čokoladnog likera
2 dl mleka
Za krem:
300 g maskarpone sira
4 dl slatke pavlake
0,5 dl čokoladnog likera
150 g naseckanih pečenih lešnika
3 kašike čokoladnih mrvica
2 krem šlaga od vanile
Priprema:
Biskvit - Belanca sa 25 g smeđeg šećera umutite u čvrst šlag. Posebno umutite žumanca sa 50 g smeđeg šećera i vanilin šećerom. Pomešajte smesu od žumanaca i belanaca, dodajte brašno, gustin, prašak za pecivo i kakao pa promešajte.
Okrugao kalup obložite papirom za pečenje i ulijte u njega pripremljenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit dva puta poprečno presecite napola kako bi se dobile 3 kore. Mešavinom mleka i čokoladnog likera poprskajte kore.
Krem: Maskarpone pomešajte s čokoladnim likerom, dodajte šlag od slatke pavlake i pomešajte. Potom dodajte naseckane pečene lešnike, čokoladne mrvice i promešajte.
Natopljene kore premažite pripremljenim kremom i naslažite ih jednu na drugu. Krem šlag od vanile pripremite prema uputstvu s vrećice pa njime premažite tortu. Ukrasite po želji tanko sećenim listićima badema.